onsdag 16 februari 2011

Hur är en jobbintervju i Australien?

Som många kanske redan vet var Simon på en intervju för ett företag här i Sydney förra veckan och för er som inte vet så var det för företaget 2evolve som är ett som jobbar med insamling av välgörenhet världen över. 2evolve anlitas av många av de stora bland välgörenhet bland annat UNHCR och Amnesty International och de är dem största inom sin bransch i Australien för mer information om 2evolve kan ni besöka deras hemsida www.2evolve.com.au .

Tjänsten Simon hade sökt var en kontorstjänst där man skulle ringa upp gamla och nya kunder för att antingen informera om vad nya valgörenhetskampanjer eller värva nya medlemmar till de olika organisationerna.

Simon förväntade sig givetvis den typiska västerländska arbetsintervjun där det sitter en äldre man/kvinna och grundligt synar och ens meriter och en själv. Där man mer eller mindre får förvänta sig att man gör bort sig någonstans för att just de personer som intervjuar en sällan är avslappnade och därför gör de en nervös.
Eftersom Simon dock hade fått reda på genom Jack att det skulle vara en två stegs intervju dvs att första intervjun skulle känna av hur du är som person och vara något mer avslappnad och den andra skulle vara en mer officiell intervju. Simon tänkte som så att en något mer avslappnad intervju kunde tillåta honom att ha ett par shorts istället för långbyxor, så han tog på sig ett par shorts en skjorta och ett par snygga skor. Han hade även med sig CV, rekommendationsbrev, visum, TFN och alla andra tänkbara papper och information man kan behöva på en intervju, sedan infinner han sig på mötesplatsen 20 minuter innan angiven tid så han hade en god tidsram.

När Jack sedan ringer Simon ca 1 min innan de ska mötas är han förvånad över att Simon redan är på platsen de ska mötas på och säger att han kommer vara där inom 1-2 min. Jack dyker sedan upp, det är verkligen en förvånande syn. Han är 25-30 år gammal har på sig en t-shirt, shorts, flip-flop och solglasögon, han har även en piercing i läppen. Stämningen blir som ni förstår ganska snabbt väldigt avslappnad som ni förstår. De båda sätter sig sedan ner på en parkbänk och börjar prata om 2evolve och här kommer nästa ställe Jack blir lite förvånad över att Simon redan kan så mycket om företaget då han redan läst på om det på nätet kvällen innan. Nästa sak Jack blev förvånad över var att Simon redan hade med sig alla papper. Intervjun var över på 15-20 minuter och de pratade mer om vad de gjort i sina liv osv. Jack sa innan de lämnade varandra att de skulle ringa upp honom i slutet på nästa vecka ang. jobbet och med tanke på samtalet Simon hade igår med Jack så ser det positivt ut.

/Swedes on the run

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar