måndag 7 februari 2011

Manly Beach, 42 grader varmt

Lördagen den 5 februari var det 42 grader celsius vilket innebar att när Simon och Emelie gick utanför dörren fick de minst sagt en chock.
För att svalka sig bestämde de sig för att ta en båtfärd till Manly och Manly Beach och även Rasmus beslöt sig för att följa med. Båtfärden tar ca 30 minuter och går en gång i halvtimmen från Circular quay, en tur och retur kostar 13 aud och gäller då hela dagen.

IMG_4719

Det var många som hade tagit till sjöss den dagen, och luften var riktigt härlig där ute. De kanske skulle segla någon dag?

IMG_4727

På vägen fick de se något man inte får se varje dag, en båt som kapsejsat. Oroa er inte de som var på båten såg ut att vara vi liv och det fanns andra båtar i närheten på väg mot undsättning.

IMG_4730

Väl på stranden insåg de att detta är en strand inte alls för olik Bondi Beach med skillnaden att denna strand var mycket större och något mindre turister.  Med tanke på de höga vågorna och de starka strömmarna är det ingen perfekt badstrand men Simon och Emelie kan mycket väl tänka sig att den är bra för de som vill surfa. Dock kan de väl säga att stranden inte riktigt får ett rättvist betyg eftersom de var trötta och hungriga när de var där och med tanke på värmen så kunde man inte riktigt ligga och slappa i solen. Utan behövde vara i vattnet större delen av tiden och ja med tanke på att det var strömt och såpass höga vågor var det inget ställe man låg och flöt runt i vattnet så vid närmare eftertanke hade ett nytt besök till Watson Bay varit bättre den här dagen.

IMG_4731

De gav sig senare ut på jakt efter mat i området och ja de försökte sig på något som dem trodde var ett säkert kort. Dem besökte Bavarian Beer Cafe i Manly eftersom det i Bondi var så bra. Dock var fallet inte som förväntat det var dyrt och fruktansvärt dålig service. Därför lämnade dem stället och istället fick det bli för Emelie och Rasmus del hamburgare på Mcdonalds i färjeterminalen och för Simons del blev Asiatisk på ett annat ställe i färjterminalen som han tyvärr inte kommer ihåg namnet på.

/Swedes on the run

2 kommentarer:

  1. Vad menade ni med missödet på stranden, var det bara att det var fel strand eller vad hade det med örprydnaderna att göra? Tappade du något? Lite trött i huvudet kanske så jag inte fattar riktigt :-))

    SvaraRadera
  2. Precis den ena röda pluggen är tappad.

    SvaraRadera