måndag 7 februari 2011

Lite svalare och lite skönare

6e februari 2011

Dagens löpsedel "The day Sydney melted"
Igår var det den varmaste dagen sedan nyårsdagen 2006. Detta kompenserades Emelie och Simon för idag istället, för idag var det ovanligt svalt och skönt. De fick även användning för sina nya jackor som de köpt precis innan de lämnade sverige.

100_2836

Här sitter de och myser i Darling Harbour efter en promenad i stan.

100_2841



Emelie vill även ta tillfället i akt och tipsa om en helt underbar affär (som Simon antagligen aldrig skulle vilja sätta sin fot i) som hon var inne i idag. Den heter "Morning Glory" (Det är inte bara namnet hon gillar) och är en blandning av Lagerhaus, HMs sminkhörna och kontorsmaterialavdelingen på Halmstad bokhandel. Den har massor av småsaker som man inte trodde man behövde, saker man verkligen behöver fast med en rolig design och fullt av Gosedjur, det är alltså en Koreansk Giftshop vi pratar om.
Här är en bild på butiken i Paddys market

100_2746

Emelie vill speciellt påpeka att alla de små kalendrar, kom ihåglappar och anteckningsböcker som affären erbjuder är fantastiska. Hon blev riktigt sugen på att börja plugga när hon såg den avdelning i butiken.

Att hitta till affärerna verkar dock vara lättare sakt än gjort då alla butikerna inte verkar vara med i gula sidorna. Hon har dock lokaliserat två affärer, en i Paddys market och en vid korsningen George st-Goldbourne st. Det är värt att besöka flera affärer i denna kedja då de inte alltid har samma utbud. (Emelie inte lyckats se om de har mer information om butiker på deras hemsida då internet har krånglat väldigt mycket och hemsidan verkar vara lite konstig)

Här är deras Hemsida http://www.mgshop.com.au/
Här kan ni även följa dem på http://twitter.com/Mgshop

/Swedes on the run

1 kommentar:

  1. Ni är ju helt underbara, vad härligt att läsa om er, jag skulle nog inte heller vilja sätta min fot i affären morning glory, men namnet var fint, skulle jag starta ett ekologiskt kafé eller döpa mitt barn skulle jag kanske sno det..

    SvaraRadera