måndag 7 februari 2011

Newtown och piercingstudio

7e februari 2011

Efter missödet i Manly så kände Simon att han var tvungen att köpa nya smycken. Trots att hans silikontunnlar är fina så kan det vara bra med några lite mer propra pluggar när han jobbar. Efter att ha sökt lite så hittade han "Polymorph body piercing studio" som är Sydneys äldsta piercingstudio och som enligt hemsidan skulle ha en ganska stor lokal med försäljning av smycken.

http://www.polymorphbodypiercing.com.au/

De tog tåget till den mysiga förorten Newtown där studion skulle ligga, biljetterna för att åka dit kostade 4 aud tur och retur.

IMG_4735

IMG_4740

De gick nedför Enmore road där studion skulle ligga men efter att ha gått 10 minuter kände det att de nog hade kommit lite fel då studion bara skulle ligga någon minut från centralen. De vände och gick tillbaka och som de trodde så hade de missat skylten, vilket var lätt hänt då den var liten smälte in ganska bra i miljön

IMG_4753

Simon tyckte att det var en trevligt studio med kunnig personal, dock var det något dyrt och de kunde haft ett lite större utbud på smycken i de större storlekarna.

Emelie tyckte det var en väldigt trevlig studio med otroligt många vackra tunnlar och pluggar, dock tyckte de båda att det var lite jobbigt då inga smycken var markerade med pris och storlek.

Efter besöket på Polymorph body piercing studio så blev Emelie väldigt trött och Simon insåg att nu behövdes det mat. De hittade en trevlig liten thai-restaurang där de slog sig ner för att äta.

IMG_4732

Maten var väl inte precis vad det tänkt sig men det slank ner iallafall, är man hunrig så är man.

IMG_4761

Denna måndag var dagen efter det kinesiska nyåret och det var många affärer som var stängda, men med lite mat i magen och väldigt mycket piggare tog Emelie och Simon en promenad längs
King street för att undersöka alla de härliga affärerna som, trots helgdagen, hade öppet.

Newtown är verkligen en förort för dig som gillar prylar och kläder influerade av Indien. Vart man än går skymtar man en second hand och känner doften av rökelse.

IMG_4750

Emelie och Simon fastnade för två affärer.

Den första var en liten affär som heter något i stil med "Himalaya"och självklart luktade den rökelse. Här köpte Simon nya mjukisbyxor då han lämnat de gamla hemma i Sverige.

Affären de båda stannade längst i heter "Tree of life". Här fanns många pösiga och lättsydda kläder som man gärna ville köpa med hem och mysa i, de hade även ett stort utbud av silversmycken, och även denna butik luktade gott av rökelse. Här köptes det en kjol, en väska och ett hårband. Efter detta fick det dock bli att ta sig hemåt.

IMG_4766

På kvällen blev det en tur till Darling Harbour för att ta en kaffe och iste på Starbucks. Ni får själva gissa vem som drack vad.

/Swedes on the run

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar