måndag 28 februari 2011

Tropfest

Tropfest

Simon och Emelie har besökt Tropfest i Sydney, det ska det berättas mer om alldeles strax men först ska det förtydligas då det nämnts fel i ett tidigare inlägg. Tropfest hålls varje år i februari och då är det den näst sista söndagen och inte den sista som tidigare sagts på bloggen.
Vad är då Tropfest? Tropfest är världens största kortfilms festival, lite som oscarsgalan för kortfilmer för att utrycka det. Den hålls i the Domain, Sydney och sänds live runtom i Australien på Tropfest events. Vet ni vad det bästa är med Tropfest, den är gratis. Om ni vill läsa mer om tropfest så kan ni besöka http://www.tropfest.com .

IMG_5007

Varför ska man mer besöka Tropfest än att det är gratis? Förutom de 16 filmer som visas, så spelas det livemusik. Den fantastiska festivalkänslan är ju också en bidragande faktor till varför man bör besöka Tropfest. För att beskriva upplevelsen så samlas tusentals människor med filtar picknickkorgar osv. på gräsmattan på the Domain. Där de spenderar hela kvällen, umgås, äter och njuter av trevlig underhållning.

IMG_5015

Vad tycker då Simon och Emelie om deras första Tropfest? Det var väldigt roligt, skön stämning och trevlig underhållning. De gjorde dock några misstag som ni kan tänka på om ni ska besöka Tropfest.

IMG_5018

Något som Simon och Emelie glömde var något riktigt bra och sitta på typ en filt eller liknande. De tänkte inte heller på att köpa med sig något att äta där, vilket kan vara en bra ide då det som säljs på plats är ganska dyrt.
Utöver de misstag de gjorde var det en väldigt trevlig upplevelse.

/Swedes on the run

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar