söndag 20 februari 2011

Picknick i Royal Botanical Gardens, Sydney

14 Februari

När ni känner för att äta i en trevlig miljö men inte betala jättemycket för det hela så kan ni göra som Simon och Emelie gjorde i tisdags. Besök en av stadens stormarknader, antingen Woolworths eller Coles, och inhandla picknick-material och bege er sedan till Royal Botanical Gardens som ligger bakom Sydneys operahus. Royal Botanical Gardens kan liknas vid Central Park i New York, ett lugn i storstaden. Skillnaden är att Royal Botanical Gardens ligger vid havet och är något större än Central Park känns det som.

IMG_4874

Det finns många öppna ytor perfekta för att ligga i solen och slappa eller för att ta en picknick, Simon och Emelie valde en nära vattnet där de packade upp sin fika och njöt.

IMG_4825

IMG_4826

De blev fick dock sällskap av några fåglar dock var de trevligare än fiskmåsar så det var bra.

IMG_4837

IMG_4859

IMG_4867

När de slappat färdigt tog de en promenad och tittade bland annat på kryddträdgården som finns där. Området är otroligt stort och det finns mycket vackert att se; statyer, planteringar, besöka deras museum, titta på The Governement house och promenera längs vattnet.

IMG_4880

Nu under sommaren finns det även St George Open Air Cinema i trädgården som visar filmmen för mer exakt information om vad som händer när ni är i Sydney kolla in deras sida http://www.rbgsyd.nsw.gov.au/welcome_to_bgt/royal_botanic_garden/Whats_on .

IMG_4886

Världens största kortfilmsfestival går av stapeln här den sista söndagen i februari varje år. Festivalen är beläget i "The Domain" som ligger vid/i Royal Botanical Gardens och sköts om av samma stiftelse.
De hittade dock något roliga skyltar där, när man går ut från Royal Botanical Gardens finns det en skylt som ser ut såhär.

IMG_4896

Men när man går in så ser det ut såhär.

IMG_4898

Vill man verkligen ringa då?

/Swedes on the run

1 kommentar: