fredag 21 januari 2011

Bondi Beach, Tysk öl och Pastasallad

Idag som tidigare skrivet besökte Simon och Emelie Bondi beach. Dagen började med att de skulle bestämma sig om skulle ta bussen från Circular Quarry direkt till Bondi Beach som tar 40 min eller om de skulla tåget till Bondi Junction från Town Hall och sen bussen till Bondi Beach. Det blev det senare då det går betydligt snabbare än att ta direkt bussen.
Hur är då Bondi Beach? Det är helt klart en fin strand som känns liten men ändå är väldigt stor, vilket kan bero på att det är en väldigt djup strand. Där är ju dock väldigt mycket turister, så Simon tror helt enkelt att de kommer hitta bättre stränder i sinom tid. Så Bondi Beach är helt klart ett tips för er som är i Sydney området en kortare tid och inte orkar leta upp de verkliga guldkornen (givetvis ska vi försöka hitta de åt er),  just pga att det är så enkelt att ta sig till och det är en helt klart badduglig strand, även bra för er som gillar att se på folk.  Är ni här en längre tid kommer vi nog hitta andra alternativ som kanske är lite mer svåråtkomliga.

IMG_3445

Efter några timmar på stranden insåg Emelie och Simon att det var dags att äta. Så de två packade ihop sina saker och började gå längs strandpromenaden i jakt på ett bra ställe att äta på. Efter en tids gående hittade Bavarian Bier Cafe där det beställde varsin Munich Burger, Emelie en Cola och Simon en Öl. Emelie smakade på ölen och ansåg att den smakade sopor (det var weissbier). De båda kan verkligen rekommendera Bavarian Bier Cafe, speciellt för er  som dricker och gillar fin öl för de hade en väldigt lång och fin öllista. De båda kom senare fram till att det var en kedja så det finns flera Bavarian Bier Cafe i Sydney området.

IMG_3452

Här ligger förövrigt Bavarian Bier Cafe i Bondi


View Larger Map

Efter detta kollades de lite i butiker för att sedan bege sig hemåt. På vägen hem insåg de att de behövde köpa lite återfuktande kräm för att  båda hade bränt sig något. Väl hemma upptäckte de Emelies intressanta bränna.

IMG_3460

Senare på kvällen insåg de att det var dags att göra lite mat för att de båda behövde faktiskt äta lite mer, dock var ju klockan 23.00. De båda kom fram till att nattamat är ju ändå den bästa maten och satte därför igång med projektet att göra en pastasallad. Det var ett ganska stor salladsprojekt också (för att vara så sent på kvällen.

Ingredienslista:
Vitklökskrutonger(hemmagjorda)
Pennepasta
Avocado
Plommontomater
Isbergssallad
Kyckling
Riven cheddarost
Olivolja

Tillbehör:
Vitllöksbröd


Hypotes
Tanken innan var väl mer att det skulle vara något grönt som var ätbart och gav näring.


Resultat:
Helt klart över förväntningarna.

IMG_3459


Betyg
MVG

IMG_3456

/Swedes on the run

2 kommentarer:

 1. Gunilla o Stefan22 januari 2011 01:16

  Hej
  Det ser härligt ut! Mysigt att se att ni fått färg även om Emelies arm såg mysko ut! Här längtar vi efter sommaren, men det är långt kvar med mycket mer snö om man ska tro väderleksrapporterna.

  Kramar!!!!

  SvaraRadera
 2. Hej på er!
  Spännande att läsa er blogg. Härligt att ni varit på stranden, fina bilder. Imorgon blir det ett besök i Lund.

  Kramar till er båda

  SvaraRadera