måndag 21 februari 2011

Sydney Aquarium

Med tanke på att Emelie och Simon haft problem med sitt internet har de dem senaste veckorna haft svårt att uppdatera, men nu har de kommit igång igen och försöker ta igen de dagar dem missat. Tyvärr blir inte riktigt i rätt ordning så här kommer alltså onsdagens inlägg.

16 Februari

Emelie och Simon tog en lugn förmiddag och bestämde sig sedan för att äta lunch i Darling Harbour. De hittade en billig restaurang precis bredvid Sydney Aquarium som serverade stora hamburgare/sandwich för 10 dollar.

Emelie och Simon hade fått rabattkuponger på akvariet från några vänner som bott på Hostelet "Wake up" som ligger bredvid centralstationen. Även ifall man inte bor på detta hostel verkar det inte vara något problem att komma dit och få turistinformation, kanske kan man även då få tag i rabattkuponger. Att ta guideböckerna på flygplatsen är även ett tips då de innehåller väldigt många bra rabatter på de stora turistmålen i Sydney.
Att gå in på akvariet kostar 35 dollar (ca 245kr), man kan även välja att samtidit köpa "Combo pass" för 50 dollar (ca 350kr) och då få entrebiljett till Sydney Aquarium, Sydney Wildlife World, Sydney Tower och Oceanworld i Manly.

IMG_4904
Deras stora utställning nu heter "On the loose" och består av enorma legostatyer och tavlor. Trots att denna utställning mest fanns till för att locka barnen tyckte både Emelie och Simon att det var lite smått häftigt. Lego är ju trots allt världens bästa leksak.

Här är en enorm tavla gjort av lego.

IMG_4910

De hade även en lego-haj upphängd i taket när man kom till hajutställningen. Den var 7,4 meter lång.

I hajavdelningen kunde man också få se hur hajarna rörde sig under ett antal månader. De hade spårat var haj för sig och det var lite skrämmande hur nära hajarna rörde sig den nordöstra kusten i Australien.

Simon blev även alldeles till sig när han upptäckte att det fanns ett enormt akvarium, ett ”oceanarium”, med gångtunnlar så han kunde få sig en nära titt på hajarna. Han drog med sig Emelie, som hade fastnat för en dokumentär om hajfångst, och tvingade med sig henne ner i tunnlarna.

IMG_4993

Det fanns även ett liknande akvarium kallat "The mermaid lagoun" som var fullt med småfiskar.

IMG_4950

Emelie och Simon hade tur och kom dit lagom till matdags.

100_2922

Där fanns även två sjökor som hette Pig och Wuru. Dessa sjökor är de enda sjökor som hålls i fångenskap i Australien. Det finns endast 5 sjökor som hålls i fångenskap i hela världen.

IMG_4944

Förutom dessa tre utställningar så består The Sydney Aquarium av fyra avdelningar;
Southern Rivers
Northern Rivers
Southern Ocean
Northern Ocean

Här är ett urval av bilder på varelser som de hittade där

100_2891

IMG_4917

100_2897

Även Emelie hittade sitt smultronställe där och hon kunde stått och tittad i timmar på de söta små pingvinerna. De små pingvinerna var närmare bestämt Eudyptula Minor, även kallade dvärgpingviner och endast 30-35cm stora.



Både Emelie och Simon var väldigt nöjda med besöket och en visit hit rekommenderas verkligen om man har vägarna förbi Sydney. Trots att det kostar endel så är det en upplevelse vare sig man tycker om att bara gå och kolla på djuren eller om man även vill läsa alla informationsskyltar om som finns om varje djur och se de små filmerna som visas.

http://sydneyaquarium.myfun.com.au/
Här kan ni läsa mer om de utställningar de har, Guidade turer och annan information inför besöket.

/Swedes on the run

3 kommentarer:

  1. Häftiga bilder!! Men pingviner, saknades bilden eller menar ni sjöhästar??

    SvaraRadera
  2. Ser inte jag, vare sig från jobbet eller hemifrån!

    SvaraRadera