torsdag 27 januari 2011

Australia Day

26 januari är alltså Australia Day, Australiens nationaldag och detta skulle givetvis Simon och Emelie fira lika väl som alla andra här.
Schemat på Australia Day i Sydney är väldigt fullspäckat och det missades säkert endel såsom Aussie BBQ i Hyde Park, musik i Hyde park och musik vid Circular Quay. Det de vill komma fram till är att det går inte att uppleva allt som går att uppleva på Australia Day, därför bör ni planera er Australia Day i förväg om ni befinner er i Sydney under denna fantastiska dag.
Dagen började med att de skulle möta upp några vänner på Scruffy Murphys för att planera dagen. Eftersom de var lite tidiga beställde Simon in en Victoria Bitter.

IMG_3636

När väl alla hade kommit beställdes det in mat samtidigt som man planerade dagen.

IMG_3641

IMG_3643

Efter maten så hittade de gratis bussar att åka runt staden med. Bussarna var inlånade från bussmuseet i Sydney. Förövrigt något som rekommenderas om man vill få en bra översikt över staden rekomenderas att köpa biljetter till sightseeing bussarna. Men åter till Australia Day på bilden nedan ser ni hur busslinjen gick.

IMG_3645

Och lite bilder inne ifrån bussen.

IMG_3648

100_2594

Och ut från bussen.

IMG_3653

(här kör den längs Hyde Park)

Gänget valde senare att hoppa av vid Queen Victoria Building där de valde att gå in på Woolworths för att köpa vatten då det var en väldigt varm dag, efter detta skulle de till Darling harbour för att fortsätta Australia Day firandet, först blev det dock lite bilder på bussen de åkte i.

IMG_3658

IMG_3655

Väl framme i Darling Harbour lyckades de hitta en väldigt bra plats precis nere vid vattnet med utsikt över scenen, där de satte sig utrustade med australiensisk flagga för att njuta av kvällens show.

IMG_3663

De var inte ensamma heller.

IMG_3675

Det hela inleddes med tal från bland annat premiärministern och guvernören. Det hela efterföljdes med musik och även tal tillägnade årets Australiensare, året lokala Australiensare, årets unga Australiensare och årets senior-Australiensare. Bilden nedan kan ni se premiärministern och guvernören.

100_2623

Efter detta var det även en båtparad.

100_2611

Evenemanget avslutades sist på kvällen med pompa och ståt genom fyrverkerier och tillhörande musik.

IMG_3756

IMG_3742

För er skull har Simon och Emelie spelat in lite videos av spektaklet.

Senare på kvällen gick de alla till Scary Canary för att fortsätta med andra Australia Day firare. Där stannade de en stund dock så gick dem hem ganska tidigt då tröttheten slog in och där var väldigt mycket folk.
Är då Australia Day värt ett besök? Ja, helt klart är det en upplevelse att uppleva känslan av denna fest som pågår under hela dagen. Vill ni komma bort från vintern i Sverige och besöka Australien under dess sommar försök pricka in Australia Day under resan för det finns verkligen något för alla att göra från tidigt på morgonen till sent in på natten.

(Känner man sig inte lite dålig i Sverige när man inte firar vår national dag på detta sätt?)

/Swedes on the run

3 kommentarer:

 1. Häftigt firande och god billig mat med öl på Scruffys antar jag
  //Stefan

  SvaraRadera
 2. Hej på er!
  Tack för fantastiska bilder och att få ta del av stämningen.....Kramar Eva& Roger

  SvaraRadera
 3. Verkligen fina bilder och filmer, så speciellt att vi kunde lyssna på ljudet också!Kramar Gunilla

  SvaraRadera