fredag 28 januari 2011

Paddys market

28 Januari

Idag var planen Bondi beach (egentligen ville Emelie och Simon åka till Manly och se stranden där men de föll för grupptrycket) tillsammans med Rasmus, Josefin, Daniel och Mikael. Dock var det väldigt mulet och inte allt för varmt, runt 24 grader, så de blåste av planerna. Istället beslöt de sig för att mötas upp vid Circular Quay och ta färjan någonstanns. När de träffades såg någon att det fanns kryssningar man kunde åka på, dock var väl detta lite för dyrt för en spontantripp. Det kostade från 30$ och uppåt för turistbåtarna det går dock även direktfärjor.

IMG_3949

IMG_3951

(Nedan ser ni en ungefärlig karta på hur de gick igår.)

View Walk through town to paddys market. in a larger map

Istället började det bli tid att tänka på mat så de tog en promenad tillbaka till stan och landade hungriga på Scruyffy Murphys. Emelie, Simon och Rasmus testade dagens special som var Roasted chicken with Roastet potatoes and steamed vegetables. Detta innebar alltså en halv kyckling och tre potatisbitar.
Helt okej mat, dock lite lite potatis.

Efter maten blev det ett besök till Paddys market.
Detta är något de rekommenderar starkt för den som gillar marknader. Det är som att gå till en marknad i Thailand. Här hittar du; Kläder, plastleksaker, souvenirer, löshår, hattar, solglasögon, massage och mycket mer, och vi får inte glömma att i det allra djupaste hörnet nere i Paddys market ligger frukt och grönssaksstånden som är en avdelning för sig. Frukt delen rekommenderas för de backpackers som är i Sydney och vill köpa billig frukt.

IMG_3953

På marknaden testade Simon och Mikael thai massage, det hela var väldigt skönt dock är det något av en turistfälla om du inte är uppmärksam. Det fungerar som så att de erbjuder dig en massage billigt, den dyraste på prislistan var 17 aud. Sedan frågar de dock om du vill ha mer och säger vad det skulle kosta dock så säger de ej det totala priset.
Efter två timmar på marknaden hamnade föll de uttröttade ihop på en parkbänk utanför. Emelie, Josefin och Daniel föll ihop av ren trötthet efter att gått runt bland så mycket människor och Simon och Mikael var slöa efter massagen då fått inne på marknaden. Alla var nöjda och glada.

Sedan bar de sig av hemmåt, med ett delstopp på på en thairestaurang för Mikael och Simon och ett delstopp för resten på Coles. Sedan var det dags för att se film på hustaket. "Vad gör man inte när det saknas AC i lägenheten" tänkte de. De tog med filtar och snacks upp på taket och där satt de och njöt av Sagan om ringen extended version i solnedgången.

IMG_3955

/Swedes on the run

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar