måndag 17 januari 2011

Jobbsökande, promenad och choklad

Dagen började ganska sakta, det var jobbsöknings tid. Simon och Emelie tog därför en långfrukost för att söka lite jobb. De valde att söka jobb på nätet idag, vilka sidor  kan man då använda sig av? Den bästa av sidorna de har hittat är helt klart http://www.seek.com.au/. Varför är den bäst? För att den är helt klart den största de hittat och den täcker hela landet. Andra sidor de hittat är http://www.taw.com.au/  och även www.jobs4travellers.com.au, en annan länk där det finns massa matnyttig information är http://www.infoteket.se/utland/arbete/lediga_jobb/lander/australien/. 


IMG_3364


Efter allt detta ståhej blev det dags att gå ut. Simon var lite hungrig så det blev en svängom inom Scruffy Murphys. Där det även bestämdes vad som skulle göras under dagen.


IMG_3365


Beslutet blev att ta en promenad genom Hyde Park. Parken är definitivt en utmärkt picknick park och kan liknas vid Central Park något mindre dock. Där finns  även ett museum som de besökte och en minnesplats för de Australiensare som dog i första världskriget. Det bästa det är gratis.


IMG_3368


IMG_3388


IMG_3395


IMG_3400


Förövrigt ligger Hyde park här för er som undrar.View Larger MapEfter detta hittade vi St Marys (katedral) som Emelie ville gå in i. Det var en av det vackraste kyrkor Emelie varit i  och hon har varit i endel då hon är kyrkfanatiker. (hon gillar arkitekturen i kyrkor)


IMG_3401View Larger MapDe två kom på att de lovat att äta mat med sina två rumskamrater på kvällen och började därför promenera hemåt. När det blev dags för mat så åts det pastasallad som holländskorna hade lagat, mycket utsökt och enkelt. Sedan blev det dags för lite dokumentär-tittande på svtplay.se, 100 dagar senare var dokumentären som sågs, den var väl hyffsad.
Emelie har i flera dagar tjatat om att gå till the chocolate room, därför  bestämde de sig för att gå dit ikväll. Det ligger här.View Larger MapFörst var de dock uppe på taket för att se hur det såg ut. (det kommer bättre bilder simon fick inte med sig något stativ.)


IMG_3409


IMG_3411


När de väl var framme på the chocolate room hade Emelie svårt för att bestämma sig för vad hon ville ha. När ett beslut väl togs så blev det varsin chokladmousse, en iste för Simon och latte för Emelie. 


IMG_3417


IMG_3418


IMG_3420


The chocolate room är helt klart ett tips för er choklad älskare. Där finns verkligen allt i chokladväg så ni lär inte bli missnöjda. Man kan både äta där och ta takeaway och Emelie och Simon kommer definitivt infinna sig där igen. 


/Swedes on the run

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar