lördag 15 januari 2011

Simons Dag

Han valde att göra en liten fotoexkursion i Sydney. Därför kommer detta inlägg vara mer bilder än text. En liten förvarning dock vissa av bilderna kommer innehålla vattenstämplar. Varför? Jo för att Simon har varit på jakt efter ett nytt redigeringsprogram för just panoramabilder. I sin jakt har han testat freetrials med blandade resultat.

För er som är intresserade så har jag testat Doubletake och Panoramafactory. Doubletake är enkelt och använda, men resultatet på bilderna blir blandat för att få perfekta bilder måste ljus osv vara perfekt och inte skilja sig från bild till bild. Men det gav inte riktigt det resultat han ville ha. Det är helt enkelt bra för någon som vill ha snabba panorama bilder på ett enkelt sätt, priset på det är också därefter runt 100 kr. Panoramafactory detta var dock något mer av vad han var ute efter, det blir verkligen bra kvalité på bilderna, dock var ju även priset därefter ca 700kr. Han försökte sig även på Hugin men utan resultat då programmet var buggigt som fallet kan vara ibland med opensource.

Nu till bilderna

Darling Harbour
Darling Harbour


Darling Harbour
DarlingHarbour

Radisson Hotel
Radisson

Opera Huset
SydneyOperaHouse

Opera Huset
sydneyOperahouse

Opera Huset
sydneyoperahouse

Opera huset
Sydneyoperahouse

Harbour Bridge och Opera Huset
OperahouseHarbourbridge

Harbour Bridge
Harbourbridge

Harbour Bridge
IMG_3185

Circular Quarry
SydneySkyline

Queen Victoria Building
IMG_3190

Hittade lite fåglar i Tumbalong Park nära Darling Harbour
IMG_3217

IMG_3223

Och en vi känner igen
IMG_3211

IMG_3251

IMG_3246

Och en bild på fotografen, taget i Darling Harbour
IMG_3267


Efter en tids fotograferande Insåg han att han behövde investera i ett compact flash minne, 1gb skulle helt enkelt inte räcka. Som tur hade han en flickvän som hade skickat ett tips om en kamerabutik som hade rea. Teds Cameras heter den, när han väl kom dit insåg han vilken guldklimp hon snubblat över. Så för er kamera intresserade så är mitt tips Teds Cameras när ni är i Sydney. Ni hittar det här.


View Larger Map

Efter detta var det nog dags att leta upp Emelie och äta lite. Så han mötte upp henne i Tumbalong Park. Han gick sedan och köpte hamburgare på The Grill i Darling Harbour. Dem hamburgarna är helt klart att rekommendera.

IMG_3196

Senare på kvällen så besökte Simon och Emelie en klubb med deras rumskamrater som heter The Ivy. Det var väl ingen klubb i Simons smak direkt, men gillar man att stå i kö (nu fick de dock gå före i kön) för att svettas tillsammans med massa andra människor som också vill vara på ett inneställe där det är trångt som i en sardinburk. Då gillar man The Ivy, Simon och Emelie däremot gick därifrån efter en halvtimme och gick till en pub/klubb som kallas Scary Canary och ligger just runt hörnet från deras lägenhet. Lite lägre musik och trevligare människor helt klart att rekommendera.

/Swedes on the run (Simon)

9 kommentarer:

  1. Jättefina bilder, kul när man känner igen sig. Har ni varit uppe på bron? Den första bilden på Darling Harbour när man ser molnen var häftig. Har du redigerat taket på Operahuset eller är det så glänsande vitt? Det är ju klinker/kakel från Höganäs om jag inte är helt ute och reser.
    Lev väl Gunilla o Stefan

    SvaraRadera
  2. Harbour Bridge menar du? Nej det har vi ej än men vi ska. Den första i Darling Harbour är redigerad i de dyra thepanoramafactory. Det är så glänsande vitt. Enda redigeringen är stitchingen för panorama fotona dvs att jag klippt ihop dem. Det är korrekt ja det är svenskt kakel från höganäs.
    /simon

    SvaraRadera
  3. Fantastiska bilder du har tagit Simon, häftigt.
    Ha det så bra båda två//Kram Eva& Roger

    SvaraRadera
  4. Så fina bilder kul at se och följa er det måste vara fantastisk att uppleva detta live,
    kram Mormor cool

    SvaraRadera
  5. Jag älskar bilden där du trycker in en burgare i munnen. ;)

    Hoppas ni har det kanonkul.

    //Sven

    SvaraRadera
  6. Chokladhuset......vilken dröm! Såg verkligen smarrigt ut! Var det utsikten från ert tak som du fotograferat?
    kram!

    SvaraRadera
  7. Ja i det nya inlägget är det utsikten från vårt tak

    SvaraRadera