tisdag 25 januari 2011

Tacos och Scary Canary

24 Januari 2011

Morgonen startade med frukost på balkongen. Inte helt fel förutom att Simon tyckte det var lite varmt, för det var ju inte som vårt sovrum som har AC. För någon vecka sedan berättade holländskorna att det fanns en pool på bottenvåningen. Emelie och Simon blev glatt överraskade eftersom detta hade deras hyresvärd glömt att nämna, vilket för övrigt är mycket märkligt. Från deras balkong har de kunnat skymta hörnet av poolen så idag var det dags att undersöka saken och till det viktiga; Var den badvänlig? För visst såg den trevlig ut från femte våningen.

De tog hissen ner till våning 1, ner en till våning genom brandtrapporna och där befann de sig sedan i en igenvuxen innegård med grönt plastgolv. Efter att ha snirklat sig fram mellan stora tunnor med träd så hittade de poolen och besvikelsen blev stor. Det var en liten pool, inspärrad bakom ett högt staket fullt med spindelväv. Nere på botten skymtades svarta klumpar och sedan ville de inte undersöka saker ytterligare med risk för att även upptäcka insekter och andra otrevligheter.

Strax efter lunchtid mötte de upp Daniel, Rasmus, Mikael och Josefin i Darling Harbour för att ta en glass på Gelatissimo. Rasmus gick sedan hem för att träna och tvätta och de andra satt kvar för att njuta av vädret. När det sedan började duggregna begav sig hela gänget in mot stan för att vännerna skulle få se några delar av centrum. Det blev ett besök i Queen victoria building för att se sig omkring (för därinne vill man inte handla med risk för att bli ruinerad) och sedan tog de en promenad bort till Pitt street för att titta på gatuartister. På Pitt Street finns en gågata med massa affärer, köpcentrum och där brukar det även vara fullt med folk som spelar gitarr, jonglerar, trollar eller vad de nu hittar på. Idag hittade de tre asiater som hoppade hopprep, väldigt häftigt konstaterade de allesammans.

Detta vandrande gjorde dem dock lite trötta, de beslutade sig för att skiljas åt och sedan mötas upp på Coles några timmar senare för att handla mat som kunde lagas Emelies och Simons lägenhet. När alla sedan varit hemma och vilat träffades de på Coles för att handla tacos.

IMG_3481

Efter maten kom det fram till att några var lite partysugna och vart går de inte då än till deras granne och favoritpub Scary Canary. Så efter att disken var klar begav sig Simon, Mikael, Rasmus och Emelie iväg ut. De hittade trevligt umgänge och det blev massa dans. Det enda som Mikael klagade på var att det skulle vara strip pillow fight denna dag med det såg han tyvärr inte något av.

På Scary Canary träffade de även en kanadensare som ville bjuda dem på en kanadensisk specialité; Canadian Fang. De var dock smått skeptiska till detta då det bestod av ett halvt glas öl med vodka och jägermeister.

100_2583
(man shottar alltså vodkan så jägern trillar ner i ölen)

Ännu en väldigt lyckat kväll i Sydney

/Swedes on the run

1 kommentar:

  1. Slå ihjäl spindlarna om ni ser några, jag brukar vara spindelvänlig men inte i det landet! På dem bara!!!!

    SvaraRadera