söndag 30 januari 2011

Bondi Market, Bondi Beach och Avocado-pastasallad

Dagen började med packande inför stranden för Emelie och Simons del, för att sedan möta upp Daniel, Michael och Josefin utanför Town Hall. Där alla skulle ta tåget till Bondi Junction och senare vidare med buss till  Bondi Beach.
Väl framme drog de ner på stranden och där var lika många turister som förra gången de befann sig där och det var även inspelning av Bondi Rescue. Till skillnad från förra gången blev det mycket mer badande för Simon och Emelies del, som hoppade väldigt mycket i de höga vågorna. Detta är något som är värt att nämna för er med barn. Bondi Beach är väldigt långgrunt men när man väl kommer till kanten där det blir djupt så kan vågorna bli 2-3 meter höga och de är väldigt kraftiga, så låt inte barnen gå för långt ut utan uppsyn.

IMG_3978

Efter en stund på stranden bestämde de sig för att ta något att äta, de hade sett något som heter Moo Gourmet Burgers, http://www.moogourmetburgers.com.au/ . Som namnet indikerar är det hamburgare som är deras specialité och de gör dem väldigt bra, där finns en hamburgare för varje smak. För Simons del blev det en hör och häpna en beef and avocado burger, Emelie körde däremot på något välbeprövat en cheese burgare. Detta är helt enkelt ett hett tips för er som vill ha burgare fast med lite mer klass på det hela.

IMG_4013

IMG_4015

När alla var mätta och belåtna bestämde sig Simon och Emelie för att gå på Bondi Market medan dem andra ville ligga lite till på stranden.
Bondi Market är en marknad som hålls varje söndag på Bondi Beach Public School, för mer information http://www.bondimarkets.com.au/ . Det är helt klart värt ett besök om man gillar strosa runt och kolla på diverse mystiska prylar och smycken samtidigt som man kan köpa kläder. Där finns allt från dagböcker till väskor, hängmattor till smycken. De kommer även öppna en farmers market någon gång i april.

IMG_4018

Nu kände allihop att de gjort sitt för dagen och beslöt sig därför för att mötas upp för att ta tåget tillbaka till centrala Sydney.
Väl hemma avslutade Simon och Emelie kvällen med att se på The Big Bang Theory och äta en trevlig pastasallad.

IMG_4020

/Swedes on the run

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar