lördag 15 januari 2011

Hur man slappar i Sydney

Om ni då ej förstått så var de två föregående inläggen egentligen gårdagens inlägg. Som ni kanske förstår då så var gårdagen en ganska aktiv dag därmed blev denna dagen något av en slappdag.

Simon och Emelie kom upp ganska sent pågrund av gårdagens bravader på Sydneys utelivsscen. När de väl då lyckats slita sig från den numera sköna sängen (pga Ikeas bäddmaddrass). Då bestämde de sig för att dem behövde varsin glass. Var hittar man då en bra glassbar i Sydney. De har hittat en som dem gillar i Darling Harbour, den heter Gelatissimo och syns i bakgrunden på denna bild.

IMG_3277

Här har ni en mer exakt placering


View Larger Map

Och ja Simon vet att det är Imax bion som visas på placeringen men precis jämte ingången till Imax bion så ligger glassbaren. Här är även lite fler bilder på Simon och Emelie när de njuter av våra inköpta mejeriprodukter.

IMG_3272

IMG_3275

IMG_3274

Efter allt glassförtärande blev de något trötta och begav sig hem endast för att igen lite senare bege sig ut på en liten expedition till Cole's för att inhandla mat. Det finns fler Cole butiker runtom i Sydney men i CBD-området har Simon och Emelie kommit fram till att den Cole som ligger här (se karta nedan) har bäst utbud på all sorts mat.


View Larger Map

När de kom hem var det mer eller mindre dags att laga maten. Vad blev det då undrar ni då? Ja Simon och Emelie låter helt enkelt bilderna säga sitt.

Här under lagas den

IMG_3280

IMG_3270

IMG_3285

IMG_3288

Det är ju viktigt att det hålls rent också

IMG_3287

Och den slutliga produkten

Emelies tallrik

IMG_3291

Simons tallrik

IMG_3293

Skillnaden? Simon tar BBQ-Sauce på sin hamburgare istället för ketchup som Emelie är så förtjust i. Dock inte denna då den smakade konstigt, observera att Simon smakade den och tyckte den var precis lika äcklig som andra ketchups. Sedan en viss avocado då också men Emelie snodde senare en halv halva.

Efter maten och Simon hade diskat det sista, då var det dags för att slappa i sängen lite med dokumentärer. Det blev tre dokumentärer från tv4¨s dokumentär serie kvinnors hemliga liv. Till detta hehöver man ju dock något gott att äta till.

Emelie hade köpt popcorn och choklad, hon var dock lite ledsen över att det var så små påsar men det kompenserades av att där var fem av dem.

IMG_3298

IMG_3307

Simon var dock glad över sina chips han köpt, han hade även köpt choklad den fick dock inte vara med på bild.

IMG_3300

Simon satt även under dokumentär tittandet och spånade lite på ideer om att utvidga bloggens intresse. Det måste givetvis vara till våra nuvarande läsares belåtenhet, så tanken är väl att fortsätta som vi gör fast ibland komma med lite större guider till saker som t.ex vad som krävs när man flyttar utomlands, hotspots att besöka i Sydney osv. kan detta vara av intresse?

/Swedes on the run

2 kommentarer:

  1. Nice! Hoppas ni har de gött i värmen!

    mvh Jimmy Kjellstrand

    SvaraRadera