söndag 23 januari 2011

Newtown och träffande av annan svensk

Idag har Emelie och Simon varit och träffat en annan svensk (Henrik) i Newtown där de ätit och pratat och sedan gått en bit hem. Dagen började med att de gick hemifrån till Central Stationen för att ta tåget till Newtown där de skulle träffa Henrik. När de väl började gå ner längs Kings st som är full av ställen av äta på, trots detta tog det lite tid innan de hittade ett ställe att äta på, mer kanske just för att det finns så många att välja bland. Förutom mycket restauranger så finns det väldigt många små mysiga butiker, väldigt mycket second hand, därför blir det förmodligen ett nytt besök i Newtown. Vad det gäller priser så är de något mer humana än inne i innerstaden. Under lunchen pratade tips om staden med Henrik men även resor osv. Efter detta började de tre promenaden hem från Newtown till Sussexstreet, detta var väldigt trevligt för då fick de se lite mer av staden. Nedan kan ni se hur vi gick mer exakt.

(klickar ni på länken under kartan kan ni se avstånd osv)

View Todays walk from Newtown in a larger map


Newtown är helt klart värt ett besök om ni har lite tid att förflytta er utanför city när ni är i Sydney. Speciellt om ni är ute efter second hand eller god billig mat. Ett ställe man dock inte bör besöka speciellt inte senare på kvällen är Redfern (se på kartan ovan). Detta berättade Henrik för de båda och de känner att de kan vara information som är väl värd att dela med sig av. Henrik berättade att när han hade gått genom detta område på ljusa dagen hade det kastats glasflaskor efter honom.

Ja, Simon och Emelie vet att det inte postats några bilder i de sensate inläggen vilket är dåligt av dem, de ska försöka bättra sig.

/Swedes on the run

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar