söndag 16 januari 2011

Söndagsstädning

Idag har vi städat som galningar. Det var inte trevliga saker vi hittade i lägenhetens alla små skrymslen. I och med att folk flyttar in och ut ur lägenheter så ofta här så är standarden inte lika hög som den är i sverige eftersom folk struntar i att ta hand om boendet när de kan jobba och festa istället.

Förmiddagen började med dammsugning av vårt rum. Vi lyfte sängen och kolla vilken skattkista! Och inte nog med denna härliga påse, vi hittade även 5 cent(!)

IMG_3316

För någon dag sedan investerade vi även i mopp och rengöringsmedel. Nu är alla golven skinande rena (så gott det gick i alla fall) och vi slipper bli skitiga om fötterna när vi går här inne.

Simon skurar hallgolvet efter att vår holländska Florie hade dammsugit.

IMG_3326
(Måste nämnas att Emelie också har hjälpt till på ett hörn, hon agerade alltså inte bara fotograf)

Efter skurandet blev det tvättsortering. Otroligt skönt med en torktumlare måste vi säga. In med tvätten i tvättmaskinen (som är otroligt snabb, men resultatet blir väl därefter. Vi rullar ju ändå inte i några lerhögar.) och sedan en tur i torktumlaren med antiskrynkelknappen intryckt så är det klart. Underbart smidigt!

IMG_3310

Hyresvärden skrattade åt oss när vi frågade hur tvättmaskinen fungerade. Hur skulle man ana att man ska lyfta på vridknappen (speciellt när hela intrumentbrädan ger med sig när man försökte lyfta en aning)

IMG_3313

Något att tänka på när man letar lägenhet i Sydney, speciellt om man letar färdigmöblerad, är att verkligen kolla allt. Vi var inte så jätteuppmärksamma när vi letade utan ville nog mest ha en lägenhet centralt och snabbt. Nästa gång ska vi verkligen försäkra oss om att allt vi vill ha finns i lägenheten och fungerar. Så som tvätt- diskmaskin, torktumlare, fräscht badrum, städgrejer, tv, bra internet, eller vad man nu tycker är viktigt. Sådant man tar som självklart, till exempel sådant som köksredskap och porslin kan även vara värt en check. Jag tror att någon som bott här tidigare har investerat i plasttallrikar och glas eftersom det saknats en del porslin, och det porslin som fortfarande finns kvar är ganska sprucket och gammalt.

Till sist är nog badrummet det man borde ta sig en extra titt på så att det inte är mögel, luktar konstigt i vasken och liknande. Vem känner sig egentligen ren när man duschat i en äcklig dusch?!

När vi slitit hela förmiddagen så har vi gjort oss förtjänt av pizza, och inte vilken pizza som helst utan Pizza hut! Detta var nog fjärde besöket på två veckor. Centralt och bra ligger den också.


View Larger Map

Simon köpte en stor pizza fylld med ost och extra oliver. Emelie tog en liten pizza med ost och skinka. Sedan blev det en lite promenad bort till Tumbalong park i Darling Harbour för att avnjuta lunchen.


IMG_3333

IMG_3334

IMG_3342

Allt fett resulterade i en period av matkoma.

IMG_3345

IMG_3350

Kvällen kommer antagligen bestå av diverse onyttigheter och lite Heroes of might and magic 3! Tower och Castle lär det bli...

/Swedes on the run

1 kommentar:

  1. Hej på er! Ja vad ska man säga roligt att ni har fått det rent och trivsamt. Väl värt en pizza. Kram Eva

    SvaraRadera